Tai Chi en Reuma

Tai Chi is van oorsprong een krijgskunst afkomstig uit China. De volledige officiële schrijfwijze is T’ai Chi Ch’uan.  In onze huidige tijd staat het meer bekend als bewegingsleer ter bevordering van de gezondheid. De langzaam uitgevoerde meditatieve bewegingen zijn uitermate geschikt voor de opbouw van de gezondheid en vitaliteit. De nadruk ligt bij deze bewegingsvorm op het rustig ontspannend bewegen, waardoor Tai Chi geschikt is voor alle leeftijden.

Vanaf de jaren 90 wordt er veelvuldig wetenschappelijk onderzoek verricht door universiteiten in Amerika en China naar de effecten van Tai Chi op de gezondheid. Aangetoond is dat het veelvuldig beoefenen van deze eeuwenoude bewegingsvorm de coördinatie en balans verbetert en door de ontspanning zal het herstel aanzienlijk toenemen.

Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar de effecten van Tai Chi op chronische aandoeningen zoals reuma en fibromyalgie. Er verschijnen steeds meer wetenschappelijke artikelen in het nieuws over de positieve gevolgen van langdurige Tai Chi beoefening.

Er is aangetoond dat Tai Chi effect heeft bij personen met reumatische aandoeningen, waarbij er een toename van spierkracht en uithoudingsvermogen is geconstateerd. Tevens is er aangetoond dat het een positief effect heeft op onze mentale weerbaarheid.

Reumatische aandoeningen zorgen voor fysieke en mentale stress in het gestel. De ontstekingen in de gewrichten zorgt voor een verhoogde spanning rondom de spieren. Hierdoor is er een toename van druk op de gewrichten, waardoor de pijnlijke klachten alleen maar toenemen.

Tai Chi beoefening zorgt voor toename en verbeterde beheersing van de ontspanning in onze spieren, waardoor er afname van druk in de gewrichten ontstaat. Langdurige Tai Chi beoefening zorgt voor een positief psychologisch effect, waardoor de kwaliteit van leven omhoog gaat.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.